SPECIAL, Stirile Fierbinti

PREGĂTIT DE PROFESOARA DE MATEMATICĂ LIA SĂPLĂCAN DE LA COLEGIUL NAȚIONAL “PETRU RAREȘ” BECLEAN, RADU RUSU A INTRAT PRIMUL LA ACADEMIA FORȚELOR TERESTRE DIN SIBIU. FELICITĂRI!A ales cariera militară și a intrat primul la Academia Forțelor Terestre din Sibiu, cu nota 10 la matematică. Este din Târlișua și îl cheamă Radu Rusu.

Radu Rusu a absolvit Colegiul National “Petru Pareș” din Beclean, profil matematică – informatică, cu media 9,55. A fost pregătit de doamna profesoară de matematică, Lia Săplăcan. Ea însăși o profesoară de nota 10.

E bine să nu uităm că în spatele performanței absolventului Radu Rus și a atâtor foști elevi, ca de exemplu, Darius și Ingrid Onul, doi frați din Beclean care, ani buni, au urcat pe podiumurile celor mai titrate concursuri și olimpiade internaționale de matematică din lume, se află talentul și munca extraordinară a doamnei profesoare, Lia Săplăcan.

Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, unitate de învățământ militar cu peste 160 de ani de existență, pregătește ofițeri de comandă pentru toate armele militare aparținând Forțelor Terestre. La AFT studiază, anual, peste 700 de tineri.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Comentariile postate pe acest site care conţin injurii, mesaje obscene, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, atacurile la persoană, anunţurile publicitare, vor fi şterse. Autorul comentariului este singurul responsabil pentru cele afirmate şi va fi tratat ca atare.