SPECIAL, Stirile Fierbinti

UPDATE. ÎN CARTIERUL PODIREI DIN BECLEAN, CASELE DIN BOSCHEȚI AU DEVENIT UN NOU TREND ÎN MATERIE DE ARHITECTURĂ ALTERNATIVĂConcesionarea terenurilor de la primăria Beclean pentru construcția de locuințe în cartierul rezidențial  Podirei a început cam prin 2007 sau 2008. Acum, în anul de gratie 2017, cele 400 de case din cartierul Podirei ar fi trebuit finalizate.

Au trecut aproape zece ani iar termenul de execuție a caselor a fost decis de forul local, dacă nu greșim, la 5 ani de la semnarea contractului de concesiune. La ora actuală, în cartierul Podirei există multe fundații, loturi de teren părăsite, ca cele din imagine, lăsate în paragină.

Normal și înțelept ar fi ca acele terenuri abandonate  să fie date spre folosință/concesionare  altor familii , dacă actualii concesionari/proprietari n-au respectat decizia autorităților beclenare în privința construcțiilor de locuințe din cartierul rezidențial  Podirei.

—————————————————————————————————————————–

O familie din Beclean a folosit boscheți pentru construirea unei locuințe ecologice. În felul acesta, proiectul se remarcă prin arhitectura deosebită.

Crengile torsionate ale arbuștilor precum și haitele de câini aciuiate pe sub boscheți, atât din punctul de vedere al formei, cât și al materialelor, fac această construcție să se integreze perfect în orice context.

Arhitectura propusă este liberă, exprimată prin simplitate și diversitate.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Comentariile postate pe acest site care conţin injurii, mesaje obscene, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, atacurile la persoană, anunţurile publicitare, vor fi şterse. Autorul comentariului este singurul responsabil pentru cele afirmate şi va fi tratat ca atare.