DEZVĂLUIRI, Stirile Fierbinti

BALASTIERA DIN BECLEAN : JUMULITĂ CA UN PUI DE GOSTATreprez

De departe,  par uriașii tripoizi încălecați de extratereștrii din celebrul fillm „Războiul Lumilor”.  În realitate, nu sunt decât niște sinistre schelete de ciment, sau ceea ce a mai rămas din balastiera Becleanului.  Și nu au putut duce. Vandalii.

Din câte știm, ultimii stăpâni asupra balastierei din urbea de pe Someș fuseseră grecii de la Proodeftiki. Aceștia au exploatat-o, prin 2008, când au avut nevoie să reabiliteze DN17.  În baza unui contract de subînchiriere de la firma SC Matcon SA condusă de  afaceristul bistritean Vasile Corutiu. Acesta a pus mâna pe balastieră prin 1992.  Balastiera care fusese concesionată, pe o perioadă de 49 de ani, de conducerea de atunci a primăriei. 

Coruțiu nu avea voie să subînchirieze  terenul balastierei grecilor, fără acordul primăriei. Cu voie, fără voie, grecii și-au făcut treaba. După plecarea grecilor, nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu balastiera. Apoi, brusc,  toate utilajele au dispărut. În urma prăpădului au rămas doar scheletele  de ciment. Profilate pe cer. Sinistre. Ca niște pui jumuliți de gostat.

Interesant este că după decapitarea fostei balastiere socialiste, pe malul drept al Someșului, la doar o aruncătură de băț, a răsărit, ca din pământ, o altă carieră de nisip. Balastiera aparține firmei CML ( Comlorela).

1

Ce s-a întâmplat cu terenul fostei balastiere din Beclean, mai este în concesiunea  firmei Coruțiu, rămâne de văzut.

2

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Comentariile postate pe acest site care conţin injurii, mesaje obscene, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, atacurile la persoană, anunţurile publicitare, vor fi şterse. Autorul comentariului este singurul responsabil pentru cele afirmate şi va fi tratat ca atare.