Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

ALEȘII BECLENARILOR AU STABILIT IMPOZITELE ȘI TAXELE PENTRU ANUL 2014

De J de S in 27/11/2013

DSC06137

După ce a fost supus dezbaterii publice, proiectul de hotărâre a Consiliului Local Beclean cu privire la impozitele și taxele locale care se vor aplica începând cu anul 2014, a fost aprobat zilele trecute de aleșii beclenarilor. Astfel au fost stabilite valorile impozabile, impozitele, taxele locale și amenzile în sume fixe sau cote procentuale, pentru anul 2014.

Potrivit hotărârii impozitul pe clădirile proprietatea persoanelor fizice se determină prin aplicarea cotei de 0, 1 la sută asupra valorii clădirilor determinată în baza prevederilor codului fiscal.

În ce privește impozitul pe clădirile proprietatea clădirilor juridice, s-a stabilit după cum urmează:

a) Prin aplicarea cotei de 1, 3 la sută asupra valorii de inventar a clădirilor înregistrate în evidența contabilă a proprietarului clădirii, conform prevederilor legale în vigoare.

b) Prin aplicarea cotei de 12 la sută asupra valorii de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea persoanei juridice, în cazul clădirilor care nu au fost reevaluate în ultimii trei ani anterior anului fiscal de referință.

c) Prin aplicarea cotei de 30 la sută pentru clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referință.

Pentru plata cu anticipație până la data de 31 martie 2014 a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pe întregul an de către contribuabili, se acordă o bonificație de 10 la sută în cazul persoanelor fizice, și de 5 la sută în cazul persoanelor juridice. Se exceptează mijloacele de transport prevăzute la art. 263 alin. 4 și 5 din Legea nr. 571/203 privind codul fiscal.

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *