Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

Apă potabilă și drumuri la Șieu Odorhei

Scris in 28/08/2013 de J de S

primariaIntroducerea apei potabile , un obiectiv mult așteptat de locuitorii comunei Șieu Odorhei , a luat startul  cu câteva luni în urmă. Lucrările la masterplanul de apă, spune primarul comunei Șieu Odorhei, Sorin Sfintean, se află în plină derulare.

Constructorii au început lucrul în localitatea Șieu Odorhei și Coasta.  Se speră că până la sfârșitul acestui an, acest proiect de aducțiune și distribuției a apei în cele două localități să fie finalizate până la sfârșitul acestui an. 1 (1)

Șeful executivului local, Sorin Sfintean a adăugat că proiectul de introducere a apei vizează și localitățile Șirioara, Cristur Șieu, Bretea, Agrișul de Sus și Agrișul de jos. Proiectul se află în faza de execuție, fiind depus la Aquabis Bistrița, așteptându-se etapa de licitație a lucrărilor.

Un obiectiv important al primarului Sorin Sfintean, aflat pe agenda de lucru, online casino vizează drumurile:

1„ Atunci când podul peste râul Șieu a fost în folosință a rămas aproape 5 km de drum neasfaltați. Este vorba de bucata de drum dintre Șieu Cristur și Coasta. Anul  acesta am reușit să găsim banii necesari pentru a moderniza porțiunea respectivă de drum. ”

Primarul Sfintean ne-a mai spus că tot la capitolul drumuri, potrivit Ordonanței 28, au fost alocate 4 miliarde de lei, la care Consiliul Local va trebui să aloce încă 1 miliard de lei pentru a face legătura DJ151 Coasta cu DN 17 Șieu Odorhei. Drumul va fi asfaltat și modernizat.

O îngrijorarre a primului gospodar al comunei Șieu Odorhei o constituie revendicarea clădirii primăriei.

1 (3) „La ora actuală suntem în litigiu, atât sediul primăriei cât și curtea școlii și a căminului.  Proiectul pentru o nouă primărie este făcut. Avem nevoie de finanțare pentru a începe lucrările la o nouă clădire a administrației publice locale”, a spus primarul Sfintean.

1 (2) De alte 2 miliarde de lei ar avea comuna nevoie urgent pentru repararea acoperișului școlii din Șieu Odorhei. Școala necesită reparații și igienizări.

Activitatea depusă în folosul comunității, prin proiectele demarate , primarul Sorin Sfintean , împreună cu Consiliul local, sunt de apreciat.

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *