Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

BECLENARI ÎNGROZIȚI DE GÂNDACII DE BUCĂTĂRIE

De J de S in 23/10/2013

REPREZ

Carcalacul sau gândacul de bucătărie și-a făcut apariția în casa unor beclenari. Mai mulți beclenari s-au plâns redacției Beclean Press că pe scările de bloc în care locuiesc mișună gândacii , dar și șobolanii. 

Apariția gândacilor și a șobolanilor în  apartamentele beclenarilor este pusă pe seama subsolurilor inundate cu apă menajeră și dejecții.

Oamenii sunt îngroziți de sumedenia de insecte  și șobolani care mișună prin toate cotloanele.  Oamenii au zis îi vor chema pe cei de la dezinsecții să intervină pentru a eradica gândacii de bucătărie. Și șobolanii.

Potrivit Descoperă.ro, dacă oamenii ar dispărea într-o catastrofă la scară planetară, alte specii ar supraviețui totuși; printre acestea s-ar afla, foarte probabil, niște gândaci de bucătărie. Aceste insecte sunt incredibil de rezistente.

blatta-orientalis

Testele au arătat că aproximativ 10% dintr-o populație de gândaci de bucătărie supusă unui nivel de radiații egal cu cel produs de bomba de la Hiroshima era încă în viață la 30 zile după expunere. Celulele lor se divid mult mai lent decât cele ale oamenilor, ceea ce dă timp organismului să repare leziunile produse de radiații la nivelul ADN-ului.

sursa foto: Descoperă.ro

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *