Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

CENTRUL RECREATIV LEGACY O CONSTRUCȚIE  IMPRESIONANTĂ REALIZATĂ DE PRIMĂRIA BECLEAN

De J de S in 18/11/2022

Centrul Recreativ Legacy de la băila Figa- o clădire  impresionantă, a fost prezentată ieri  în cadrul unui eveniment oficial la care invitat de onoare a fost  ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș.  

Construcția a fost realizată de către Primăria Beclean cu ajutorul unei finanțări în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 22.709.102,47 lei.  Oficial, Centrul Legacy va fi deschis publicului începând cu data de 1 decembrie.

În cadrul Centrului Recreativ Legacy există programe de gimnastică aerobică, yoga sau fitness, programe de înot, programe de creație și alte sporturi recreative prin care să dezvoltăm abilități formative.

Centrul Recreativ Legacy are amenajate următoarele dotări care includ activități ce sunt puse la dispoziția cetățenilor orașului Beclean și nu numai: bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare; bazin de înot cu jocuri în apă; bazin cu apă sărată; zonă de relaxare ambientală; sală pentru recuperare fizică; săli pentru yoga; sală de bowling; sală de fitness; sală de gimnastică cu terasă în aer liber; ateliere creative; spațiu expozițional; spații verzi exterioare (6.800 mp); locuri de joacă pentru copii; mobilier urban în limita terenului.

Obiectivul mai poate include funcțiuni recreative și medico-sociale într-un centru cu: zonă de expoziții, kinetoterapie – gimnastică medicală, hidroterapie  băi cu nămol în cadă, împachetări – tratamente faciale, corporale; masaj, cromoterapie.

În vederea realizării Centrului Recreativ Legacy au fost executate ample lucrări de construcție a clădirii propriu-zise, lucrări de consolidare, lucrări de amenajare acces, lucrări de  construire drumuri, lucrări de amenajare spații verzi, lucrări de amenajare pentru activități exterioare.

Centrul Recreativ Legacy aduce multiple beneficii pentru sănătate prin intermediul tuturor activităților puse la dispoziția beneficiarilor, dar și pentru petrecerea timpului liber, oferind posibilitatea beneficiarilor de a practica înotul și celelalte activități pe tot parcursul unui an calendaristic (12 luni/an fără întrerupere)

“Toate aceste oportunități oferite de către Centrul Recreativ Legacy au creat o aștept are ridicată în rândul cetățenilor, care au primit acest proiect într-un mod foarte pozitiv, fiind unul de impact pentru comunitatea din Beclean. Cu toții au fost impresionați de toate elementele existente, de la arhitectura clădirii, la frumusețea estetică și dotările Centrului Recreativ Legacy. Acest Centru multifuncțional va îmbunătăți așadar calitatea vieții locuitorilor din Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile prin oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților”  a informat primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *