Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

CENTRUL RECREATIV LEGACY ȘI-A DESCHIS PORȚILE PENTRU VIZITATORI ȘI BENEFICIARI ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 DECEMBRIE 2022

Scris in 14/12/2022 de J de S

Accesul la Centrul Recreativ Legacy va fi gratuit pentru beneficiarii din anumite categorii sociale din cadrul localităților din GAL Ținutul Haiducilor, principalul obiectiv al proiectului fiind îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din orașul Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere calitativă a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile.

În acest sens, în ședința de Consiliu Local a orașului Beclean s-a votat pentru prima categorie de beneficiari, și anume un număr de 158 de pensionari din oraș cu venituri modeste care au deja anchete sociale realizate și ar putea să se bucure de Centrul Recreativ Legacy în mod gratuit. Urmează să fie făcute anchete sociale pentru următoarele categorii, și anume persoanele cu handicap grav.

Totodată, Primăriile din GAL Ținutul Haiducilor au fost anunțate să întocmească liste cu potențiali beneficiari, printre care pensionari cu venituri modeste, familii monoparentale sau copii cu părinți plecați în străinătate, șomeri, femei însărcinate sau alte categorii care ar putea beneficia de serviciile Centrului Recreativ Legacy în mod gratuit după o analiză a Direcției de Asistență Socială.

A fost aprobată și o listă de 24 beneficiari din partea comune Chiuza care face parte din GAL, care vor putea intra gratuit la Centrul Recreativ Legacy. 

Pentru vizitatorii care nu fac parte din  categoriile menționate anterior, tarifele au fost stabilite astfel:

– pret bilet adulți: 60 de lei pe zi, (indiferent de câte ore, în programul zilnic de la 8.00 la 20.00)

– preț bilet copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani: 30 lei pe zi

– preț abonament: 400 lei/lunar (fără taxa bowling)

– taxa bowling: 50 de lei jocul*

*Intrarea la bowling nu se poate face fără a se plăti taxa de intrare, de altfel, nicio activitate nu poate fi făcută fără taxa de intrare.

Centrul Recreativ Legacy a fost construit de către Primaria Beclean cu ajutorul unei finanțări în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 22.709.102,47 lei, conformContractului de finanțare nerambursabilă – Cod SMIS 123130.

Proiectul a urmărit dezvoltarea unui Centru cu funcțiuni recreative și îmbunătățirea accesului (infrastructurii) către construcția realizată. În cadrul Centrului Recreativ Legacy se oferă sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Centrul Recreativ “Legacy” are amenajate următoarele dotări care includ activități ce sunt puse la dispoziția cetățenilor orașului Beclean și nu numai:

– Bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare;

– Bazin de înot cu jocuri în apă;

– Bazin cu apă sărată;

– Zonă de relaxare și recreere;

– Sală pentru recuperare fizică;

– Săli pentru yoga;

– Sală de bowling;

– Sală de fitness;

– Bibliotecă pentru copii și adulți;

– Sală de gimnastică cu terasă în aer liber;

– Ateliere creative;

– Spațiu expozițional;

– Spații verzi exterioare (6.800 mp);

– Locuri de joacă pentru copii;

– Mobilier urban în limita terenului.

În vederea realizării Centrului Recreativ Legacy au fost executate ample lucrări de construcție a clădirii propriu-zise, lucrări de consolidare terasamente, lucrări de amenajare accese, lucrări de construire drumuri, lucrări de amenajare spații verzi, lucrări de amenajare pentru activități exterioare.

De asemenea, au fost executate și lucrări aferente instalațiilor sanitare, electrice, avertizare incendiu, inclusiv montajul echipamentelor aferente.

Mai mult decât atât, au fost realizate lucrări pentru realizarea de bazine de înot, bazin tratament vascular apă rece, bazin de relaxare și instalarea echipamentelor aferente.

Centrul Recreativ Legacy aduce multiple beneficii pentru sănătate prin intermediul tuturor activităților puse la dispoziția beneficiarilor, dar și pentru petrecerea timpului liber, oferind posibilitatea beneficiarilor de a practica înotul și celelalte activități pe tot parcursul unui an calendaristic (12 luni/an fără întrerupere).

Acest centru multifuncțional va îmbunătăți așadar calitatea vieții locuitorilor din Beclean și împrejurimi prin dezvoltarea unor activități de petrecere a timpului liber, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile prin oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților.

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *