Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ BECLEAN ÎN PERICOL DE A FI DESFIINȚAT

Scris in 10/05/2014 de J de S

DSC06269

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean a fost pus, sămbătă, 10 mai, pe tapet, proiectul interinstituțional pentru promovarea drepturilor copilului cu dezabilități, numit “acceptă, înțelege, respectă”. Dincolo de stereotipiile și a formalităților de rigoare în care s-a excelat , a impresionat plăcut programul susținut de elevii școlii.

DSC06260

În programul artistic au luat parte și elevi ai Centrului pentru Protecția Copilului Beclean. Despre ei nu s-a amintit nimic. Că ar fi existat. Nici măcar în deschiderea oficială a manifestării. Probabil din cauza emoțiilor. Cine știe?!. Pe la ora 12,00 a început un worshop cu tema : “ Promovarea și protecția drepturilor cu dizabilități “. Au participat senatorul PSD Ioan Deneș, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Pugna, viceprimarul Becleanului Mathe Ștefan, directorul Colegiului “Petru Rareș” Beclean, Cristian Nicula Și alții.

S-a vorbit și despre desființarea acestor școli incluzive. În acest sens există o lege ce a trecut deja de senat. Totul se bazează pe integrarea copiilor cu dizabilități în învățământul de masă și crearea unor centre de abilitare și de educație timpurie. Senatorul Ioan Deneș a promis că va lămuri problema.

DSC06262

DSC06265

DSC06270

DSC06271

DSC06274

DSC06276

 

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *