Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

COMUNA LECHINȚA FACE PAȘI IMPORTANȚI SPRE DEZVOLTARE

Joi, 21 septembrie, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, a dat start petrecerii TÂRGULUI LECHINȚEI. Cu acest prilej, primarul a vorbit lechințenilor despre proiectele propuse în 2020, finalizate sau aflate în curs de finalizare până la sfârșitul acestei toamne:

extinderea de gaz de la Chiraleș,

– trotuarele de pe strada Gării,

– capela mortuară de la Sîngeorzu Nou,

– cabinetul școlar aflat în curtea Liceului Tehnologic.

Primarul Lechinței, Romeo Florian, a amintit de două finanțări de la Guvern, în valoare de  6.000.000 de euro:

asfaltare de străzi în centrul de comună (3 străzi),

alte câteva străzi în satul Sîngeorzu Nou

În ceea ce privește canalizarea, primarul Florian a confirmat că ea va exista în satele Țigău, Sîniacob și Chiraleș, cu o singură stație de epurare, dar și în Vermeș, acolo unde, canalizarea va fi realizată cu bani de la Consiliul Județean.

În domeniul educațional, primarul a amintit că cele două grădinițe din Vermeș și Sângeorzu Nou și care au în dotare două noi parcuri de joacă.

“Am mai semnat un contract în valoare de peste 530.000 de euro, bani cu care vom dota la nivel european toate școlile din comună. Vom instala panouri fotovoltaice pe școli și pompe de căldură”, a mai informat edilul-șef.

Au ținut să fie prezenți la acest eveniment deosebit de la Lechința: deputatul Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, prefectul Teofil Cioarbă, vicepreședintele Consiliului Județean, Camelia Tabără, managerul Spitalului Județean Clinic de Urgență ”Bistrița”, Gabriel Lazany, dar și primari,: Ioan Bob, Șintereag, Vasile Vermeșan, Galații Bistriței, Vasile Codrea, Budești. De asemenea, la Lechința a venit și managerul Centrului Județean pentru Cultură, Alexandru Pugna.

Pe scena ridicată în centrul comunei au  cântat, acompaniați de orchestra Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc” Bistrița, soliștii: Mirela Petruș , Nicolae Cioancă, Cristina Retegan , Oana Matei Coruți , Ioachim Spân , Veronica Bălan. Dirijor: Horațiu Cigu; Coregraf: Adrian Pașcu. Ansamblul Folcloric Profesionist „Mureșul”, Târgu-Mureș cu soliștii: Leontina Pop, Dorina Oprea, Maria Sântean-Faghiura, Maria Neag.

Invitați speciali au fost :MARIA ȘI MIHAI NEMEȘ.

Distribuie:


image_pdfimage_print