Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

CONCERT DE COLINDE LA CASA DE CULTURĂ „RADU SĂPLĂCAN” BECLEAN

Scris in 20/12/2013 de J de S

concert2013-repÎn organizarea Primăriei Orașului Beclean și a Casei de Cultură „Radu Săplăcan” Beclean, în aceste zile s-au reunit grupuri de colindători de la Clubul Copiilor Beclean (grupul Cununița – coord. prof. Onorel Chiș), Școala Gimnazială „Grigore Silași” Beclean (grupul Îngerașii – coord. prof. Adina Marcu, însoțiți de Cosmin Marcu și Claudiu Timoce), Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean – coord. prof. Cristian Pop, Liceul Tehnologic Agricol Beclean – coord.prof. Ana Maria Stroe, prof. Brasai Valeria, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean (grupul „Antheia” – coord. prof. Rusu Gabriela).


concert2013-4Așteptarea Nașterii Mântuitorului nostru Isus Hristos este pentru locuitorii orașului Beclean un eveniment binecuvântat, dat fiind și numărul mare de manifestări culturale dedicate acestuia, manifestări la care pot lua parte deopotrivă. În această perioadă a debutat proiectul interinstituțional „E vremea colindelor”, proiect ce urmărește păstrarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor zonale de Crăciun, promovarea valorilor creștine, cunoașterea, stimularea și afirmarea potențialului artistic al tinerilor din zona Becleanului.

concert2013-3Manifestarea cultural-creștină, ce se dorește a deveni o tradiție în peisajul cultural al orașului Beclean, a fost deschisă de viceprimarul orașului Mathe Ștefan, care a adresat mulțumiri celor prezenți la eveniment, precum și directorilor de școli care au susținut acest proiect, iar împreună cu directorul Casei de Cultură „Radu Săplăcan” Beclean, Mariana Moldovan, a acordat diplome de onoare pentru păstrarea și valorificarea tradițiilor și obiceiurilor zonale de Crăciun celor implicați în realizarea manifestării.concert2013-2

Gazde au fost membrii Ansamblului Folcloric „Someșul” Beclean, care la rândul lor au colindat, împreună cu spectatorii care au umplut sala de spectacole a Casei de Cultură „Radu Săplăcan”, colinde străvechi, amintind de vremurile de odinioară.

Așa cum este tradiția locală ca de Crăciun cei care colindă să primească mere, nuci sau colăcei, și colindătorii prezenți au primit mere de sub bradul minunat împodobit, ocazie cu care gazdele au urat „Sărbători Fericite!” și „La mulți ani!”, tuturor!concert2013-1

Caius DIUGAN

 

 

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *