Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

DEPUTATULUI PSD DANIEL SUCIU ÎI PASĂ DE COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT

Scris in 10/04/2014 de J de S

Dani Suciu

Doamnă ministru, în ultima perioadă atenția mi-a fost atrasă de problema copiilor și tinerilor din plasamente, prin care accesul acestora la o cantitate zilnică necesară de hrană nu este în totalitate asigurat.

Este necesar să precizez că alocația de hrană a copiilor instituționalizați a rămas neschimbată din anul 2008, fiind prevăzut, prin HG nr. 421/2008 privind stabilirea nivelului minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile publice de asistență socială, ca autoritățile locale să majoreze acest cuantum, în funcție de posibilități, din bugetul propriu.

DANI 2

În acest context, copiii și tinerii din plasamente trebuie să primească o alimentație propice dezvoltării încadrându-se în bugetul de 10 lei pe zi, sumă alcătuita din norma oferită de stat și contribuția autorităților locale. În cazul studenților, cu vârste cuprinse între 18-26 de ani, situația este mai delicată având în vedere faptul că trebuie să își asigure necesarul zilnic de hrană beneficiind de aceeași sumă, în valoare de 10 lei pe zi, în condițiile în care cantitatea de produse alimentare consumată este vizibil mai ridicată decât în cazul copiilor.

Doamnă ministru, doresc să vă întreb dacă veți lua în considerare mărirea alocației copiilor și tinerilor instituționalizați, având în vedere situația expusă mai sus.

Solicit răspuns în scris

Cu deosebit respect,

Vasile-Daniel Suciu, Deputat PSD

 

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *