Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

DESCOPERĂ ȘI REDESCOPERĂ TRASEELE DIN MASIVUL PARÂNG CU ȘTAFETA MUNȚILOR

De J de S in 23/08/2017

În perioada 1-3 septembrie  2017 Asociația schi turism montan Pro-Parâng va organiza în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților” etapa a VII-a și ultima din  acest an competițional.

Locul de desfășurare este masivul Parâng unde sunt așteptați toți cei care doresc să redescopere frumusețile țării noastre prin turism, sport și ecologie.

Tabăra va fi organizată la Cabana Groapa Seacă, amplasată la 18 km de municipiul Petroșani pe DN7A.

Ziua de vineri 1 septembrie este dedicată primirii și cazării concurenților, înscrierea echipelor în concurs, iar la finalul zilei ședința tehnică care va prezenta în detaliu modul de desfășurare a probelor.

După traseul lacuri din ediția trecută le propunem participanților ca anul acesta să parcurgă un traseu pe care să poată admira toată creasta masivului Parâng cu principalele vârfuri: Lacul Găuri și formațiunile calcaroase din căldare, vârfurile: Găuri, Coasta lui Rus, Piatra Tăiată; acestea fiind doar câteva puncte de pe traseul ce va fi parcurs în proba regină a competiției: raidul montan (drumeția).

Proba de orientare turistică se va desfășura pe hartă, traseul va fi de circa 1,8 km și va fi parcurs de întreaga echipă.

Ziua de sâmbătă  2 septembrie se va încheia cu proba culturală la foc de tabără unde cei mici și cei mari îi vor încânta pe cei sosiți la eveniment cu muzica folk, poezii, piese de teatru și momente umoristice, unde se va râde și se va cânta până dimineața.

Competiția se adresează tuturor iubitorilor de drumeție, cluburilor și asociațiilor de turism și ecologie din țară, afiliate sau neafiliate la Campionatul Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților”, dar și  iubitorilor de munte și drumeție care doresc să participe și se pot organiza în echipe de trei persoane.

Evenimentul este susținut de: SC Adarco Invest Srl, Primăria Municipiului Petroșani, Electro-Promex Invest, Dechatlon Târgu Jiu, Costi Mari Impex, Cabana ,,Groapa Seacă”, Trans Lauran SRL, INFO 98, Barul ,,La Bănița”, Madison Trans, Salvamont Petroșani, Marketing România.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să accesați www.stafetamuntilor.ro sau www.proparang.ro.

Vă așteptăm cu drag în număr cât mai mare!

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *