Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

DONEAZĂ 1 LEU PENTRU EMILIA!

emilia

Ziua de 16 martie este o zi specială pentru mine, fiind ziua în care am cunoscut-o pe Emy. Am vizitat-o pe Emilia Coptil, în Lunca Sătească, la cinci kilometri de Târlișua. Emy este elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean. In urmă cu două luni a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea unei tumori cerebrale. Acum învață din nou să vorbească, sa umble, să trăiască. Eu am reușit s-o fac sa zâmbească, atunci când, stând lângă patul ei pe un scaun, i-am spus că e foarte frumoasă. Mi-a spus: „Mulțumesc!” și a zâmbit. Mă rog ca Dumnezeu să-mi dea puterea și oamenii buni de care am nevoie pentru a o ajuta mai mult pe Emilia.

emy

In urma unei postari pe Facebook, a Colegiului Național „Petru Rares” Beclean, în care era vorba despre vizita unor colegi acasă la Emilia, cu ocazia zilei de 8 Martie, am hotărât, împreuna cu alți trei voluntari ai Fundației „Marioana”, Alex, Florina și Silviu, să mergem la Lunca Sătească s-o cunoaștem pe Emilia.

Am hotărât atunci ca următoarea noastră campanie să fie „DONEAZA 1 LEU PENTRU EMILIA”. A doua zi am pregatit cutia pentru donații, în magazinul nostru, „Borosstyle” de pe Strada Grigore Silași, numarul 10. Și clienti, prieteni, colegi, oameni de bine au raspuns pozitiv dorinței noastre de a o ajuta pe Emilia, donând un leu, doi lei, zece lei.

marioana

Am vorbit cu Emilia duminică, pe când era la spital în Cluj, apoi cu mama sa, care mi-a spus că a plâns, spunând că nu va mai putea fi niciodată cum era înainte… I-am spus că nu trebuie să nu renunțe, să nu-și piardă speranța, credința în ea și în Dumnezeu, care o poate vindeca și în oamenii buni, care o cunosc și o iubesc, și care au răspuns pozitiv dorinței noastre de a o ajuta. Și i-am făcut o promisiune: că nu vom renunța până când va putea să meargă din nou, să vorbească din nou să zâmbească din nou și să fie așa cum era înainte!

Paul Boroș

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *