Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

DOUĂ ȘCOLI DIN BECLEAN, ÎN REȚEAUA DE UNITĂȚI PILOT CARE VOR FOLOSI EXCLUSIV CATALOGUL ELECTRONIC

De J de S in 30/09/2022

Două școli din orașul Beclean au solicitat înscrierea în rețeaua de unități pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean. Cele două scoli beclenare sunt Colegiul Național ,,Petru Rareș” și Liceul Tehnologic Agricol.

Înscrierea în rețeaua de unități-pilot s-a putut face printr-o solicitare transmisă de reprezentantul legal al unității de învățământ către inspectoratul școlar pe raza căruia își desfășoară activitatea până la data de 16 august 2022.

În unitățile de învățământ care vor utiliza catalogul electronic nu mai este necesară utilizarea cataloagelor în format tipărit, iar formularele electronice vor fi tipărite și arhivate doar la finalul anului școlar, respectând regimul actelor de studii și al documentelor școlare.

Unitățile de învățământ din rețeaua de unități-pilot vor avea în vedere, prin contractele semnate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic, siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Școlilor din rețeaua de unități-pilot le este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau de către reprezentanții legali ai acestora. Pot fi folosite surse din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări, donații.

La nivelul orașului Beclean, Primăria s-a angajat să sprijine financiar acest demers al școlilor care au solicitat implementarea catalogului electronic.

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *