Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

DUMINICA A XXIV-A D RUSALII-INVIEREA FIICEI LUI IAIR LC.8.41-56,

Scris in 08/11/2015 de Admin ZIar

rus

“Nu te teme, crede numai și se va mântui fiica ta “LC.8-50

-Nu te teme, crede numai – deci stăruie în credință – și se va mântui fiica ta

-Cel care are credință în Domnul Hristos are liniște sufletească, are bucurie, are mângâiere, are curaj, are îndrăzneală în fața necazurilor; cineva care are credință în Hristos n-are de ce se teame, ci are pricină să fie încredințat că Domnul nostru Iisus Hristos îi stă întru ajutor.

-Noi nu știm planul Mântuitorului cu fiecare dintre noi, dar știm că prin credința ne lipim de Hristos și că nu mai suntem singuri în lumea aceasta.

-Teama e semn de necredință, frica e semn de necredință, îngrijorarea e semn de necredință, neliniștea sufletească de orice fel ar fi, e semn că nu avem credință.

-Știm că o dată, ucenicii călătoreau pe mare împreună cu Domnul Hristos, s-a stârnit o furtună și ucenicii au intrat și ei în neliniște, în groază. Hristos dormea și L-au trezit și I-au zis: „Doamne, mântuiește-ne, că pierim“ (Mc. 8, 25). Atunci Hristos a zis: „De ce vă este frică, puțin-credincioșilor? “ (Mt. 8, 26), iar apoi a certat vântul și marea și s-a făcut liniște.

-Nu te teme… “, ne spune și nouă la fiecare dintre noi ne spune «nu te teme». I-a spus lui Iair „ crede numai“, adică stăruie în credință, nu te clinti din credință „și se va mântui…

-Moartea nu-i ultimul cuvânt, nu-i ultimul lucru în viața oamenilor, pentru că sufletul e nemuritor, sufletul nu moare niciodată, nu poate muri.

– Este și o moarte a sufletului, dar asta nu înseamnă nimicirea sufletului, ci înseamnă depărtarea sufletului de Dumnezeu; asta e moartea sufletului, o moarte fără moarte, moarte în care moartea nu poate face nimic.

-Dumnezeu rânduiește lucrurile în așa fel încât omul să nu moară și chiar dacă moare omul, moare ca să învie. Aceasta este credința noastră, și cine n-are credința asta n-are nici credință despovărătoare, are o credință care nu-i lucrătoare.

– Eu sunt învierea și viața, cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, viu va fi “ IN.11.25

-cele 3 invieri A- tânărul din Nain; B- fiica lui Iair și C- a lui Lazăr….

-învierea unei tinere, Tavita,-FAPTE cap 9-învierea unui tânăr, Eutihie, Fapte cap 20

-să ne întărim în credință, să facem faptele credinței, să cerem înmulțirea credinței, să cerem înmulțirea iubirii, să cerem să avem o credință lucrătoare prin iubire, să cerem să avem credința aceea care ne asigură că murind nu murim, ci trăim și după moarte; să avem credința aceea care ne asigură că va fi o înviere a morților, nu din puterea omului, ci din puterea lui Dumnezeu.

preot Ioan-Aurel Rus

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print