Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

GAZE NATURALE ÎN COMUNA LECHINȚA ÎN PROCENT DE 100%. 

De J de S in 30/01/2024

PRIMARUL COMUNEI, ROMEO FLORIAN: DUPĂ 30 DE ANI DE AȘTEPTARE, GAZUL ARDE ȘI LA CHIRALEŞ

Romeo Florian este unul dintre puținii primari care au făcut mai multe decât au promis cetățenilor. Unul dintre obiectivele importante ale comunei finalizat de curând este  și introducerea gazului în localitatea Chiraleș.

Potrivit primarului comunei, Romeo Florian, Consiliul local a aprobat proiectul de hotărâre privind aprobare extindere rețea de distribuție a gazelor naturale pentru alimentarea localității Chiraleș. Proiectul a fost aprobat în ianuarie 2020, investiția în valoare de circa 2 milioane lei milioane lei, fiind suportată de Primăria Lechința și finalizată de puțin timp.

“În fiecare mandat am făcut mai mult decât am promis. Investiţia  – aproximativ 2 milioane lei – a fost finanțată din bugetul propriu al Primăriei Lechința. Proiectul a fost finalizat cu succes, însă destul de greu, de complicat, dacă ne gândim ca ne-a prins și pandemia. În 1992, oamenii din Chiraleș au plătit pentru a face această reţea. 100 de persoane au dat banii, dar lucrurile au rămas la stadiul unei ţevi. După 30 de ani de așteptare, gazul arde la ora actuală și la Chiraleș, aducând un plus de confort locuitorilor aceste frumoase localități” a informat primarul Romeo Florian.

În prezent locuitorii comunei Lechința dispun de alimentare cu gaze naturale în procent de 100%.  Alimentarea cu gaze naturale în  satele de pe raza comunei (Lechința, Bungard, Vermeș, Sâniacob și Țigău), în lungime de 36 km, s-a realizat între anii 1992-2002.

Distribuie:


image_pdfimage_print