Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

ILUMINAT PUBLIC MODERN . BECLEANUL LA  NIVEL DE DEZVOLTARE „SMART CITY”

De Caius Diugan in 11/01/2024

Au fost finalizate lucrările de modernizare, extindere şi reabilitare a sistemului de iluminat public în oraşul Beclean. Este vorba despre proiectul finanţat cu fonduri europene Creşterea eficienţei energetice în sistemul de iluminat public al oraşului Beclean, prin care a fost realizată o infrastructură modernă de iluminat public în oraşul Beclean şi în cartierele aparţinătoare, cu o valoare de 4,4 milioane de euro.

Prin implementarea acestui proiect oraşul Beclean  a intrat  în nivelul de dezvoltare „Smart City”, odată cu realizarea noului sistem de iluminat public prin telegestiune computerizată.

Prin proiectul cu finanţare din fonduri europene nerambursabile a fost amenajată la Beclean o nouă reţea stradală de iluminat public, cu o lungime totală de 40 de kilometri, cu 1.000 de leduri funcţionale prin telegestiune computerizată în sistem WiFi, operabilă de pe PC sau telefonul inteligent.

Artere de circulaţie, străzi din oraş şi din cartierele aparţinătoare au fost cuprinse în acest proiect derulat de către Primăria oraşului, alături de alte proiecte, cu scopul de crea o infrastructură urbană modernă, cu dotări şi utilităţi de nivel european şi la cele mai noi standarde de tehnologie.

Practic, noul ansamblu este unul foarte complex şi permite monitorizarea, comandarea şi programarea de la distanţă a fluxului de lumină şi a intensităţii acestuia, pe intervale orare sau în funcţie de necesităţi, cu adaptare la fiecare situaţie în parte: de exemplu, va exista posibilitatea inducerii unei vizibilităţi sporite la producerea unui accident, pentru facilitarea intervenţiei de urgenţă, sau la trecerea (cu maşina) printr-o zonă mai puţin frecventată şi, implicit, mai întunecată. Această modernizare aduce după sine o reducere a consumului de energie electrică în sistemul de iluminat public printr-un control al intensității luminoase cu ajutorul unui program de telegestiune smart.

Distribuie:


image_pdfimage_print