Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

ÎN COMUNA NUȘENI,  DEZVELIREA ȘI SFINȚIREA MONUMENTULUI EROILOR, OMAGIU PENTRU EROII DIN PRIMUL ȘI AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. PRIMARUL COMUNEI NUȘENI, IOAN MUREȘAN, A PRIMIT DIN PARTEA ÎPS ANDREI, ORDINUL „EPISCOP NICOLAE IVAN” PENTRU IMPLICAREA ACTIVĂ ÎN VIAȚA BISERICII ȘI A COMUNITĂȚII

Scris in 18/09/2023 de J de S

Sâmbăta, 16 septembrie, a avut loc un eveniment de mare importanță organizat de Primăria și Consiliul local al comunei Nușeni, împreună cu Parohia ortodoxă Beudiu. Este vorba ceremonia de dezvelire și sfințire a Monumentului Eroilor din primul și al doilea Război Mondial.

Ceremonia a inclus o slujbă de sfințire a Monumentului Eroilor, oficiată Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu un sobor de preoți, depunere de coroane de flori și defilarea gărzii de onoare. Detașamentul a fost format din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” din Bistrița, alături de Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița.

În cadrul festivității, primarul Ioan Mureșan a conferit titlul de „Cetățean de onoare al comunei Nușeni” pentru doi fii ai comunei: general-maior în retragere Ioan Manci și general-maior în rezervă Dorin Blaiu. Sâmbătă, la Beudiu,  au fost prezenți 4 generali ai Armatei Române.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a acordat primarului comunei Nușeni, Ioan Mureșan, Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru implicarea activă în viața Bisericii și a comunității.

Începând cu ora 18.00, a avut loc un spectacol folcloric la Căminul cultural din Beudiu.

(Sursa foto: Primar, Ioan Mureșan)

Distribuie:


image_pdfimage_print