Administrație, Stirile Fierbinti

SE PREGĂTEȘTE MODERNIZAREA CENTRULUI ORAȘULUI BECLEANPrimaria noua a orasului

Odată cu construirea noului sediu administrativ al Primăriei din Beclean în centrul orașului tot urbanismul acestei zone intră într-un amplu proiect de modificare și reamenajare.Unul dintre cele mai importante obiective ale administrației locale beclenare pentru perioada următoare este reconstruirea centrului orașului.

Zona vizată este cea din preajma Catedralei Ortodoxe, dar și alte spații adiacente. Vor apărea construcții și amenajări care vor schimba complet imaginea întregului spațiu edilitar din centrul Becleanului. De asemenea, fântâna arteziană va fi reabilitată total. Va fi vorba de o construcție ultramodernă, futuristă, care se va ridica la nivelul unor orașe de mare calibru și va reconfigurat întregul parc central, cu locuri de joacă pentru copii complet regândite.

Proiect Centrul Nou

Acest concept de zonă centrală se referă și la toate străzile adiacente. În primul rând va intra în lucru zona dintre restaurantul Bachus, fântâna arteziană (care va fi reconstruită modern), biserica reformată, precum și zona dintre cele două biserici (în jurul Catedralei) și Parcul Central.

Tot acest spațiu va fi ultramodernizat, vor fi create noi spații verzi și amenajări peisagistice irigate, vor fi realizate alei noi, piste pentru biciclete, un loc de joacă pentru copii modernizat.

Zona noii primarii

De asemenea zona din fața noului sediu al primăriei va fi total rearanjată, vor fi amenajate parcări și spații verzi.

Acest proiect de anvergură al administrației beclenare este dealtfel cuprins în Strategia de dezvoltare pe orizontul de programare 2014-2020, iar demersurile în vederea materializării sale sunt într-o fază avansată, astfel încât, în viitorul apropiat vor putea începe primele lucrări la acest obiectiv, care va transforma total fața localității.

Caius Diugan

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Comentariile postate pe acest site care conţin injurii, mesaje obscene, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, atacurile la persoană, anunţurile publicitare, vor fi şterse. Autorul comentariului este singurul responsabil pentru cele afirmate şi va fi tratat ca atare.