Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

LA MULȚI ANI, NICU MOLDOVAN!

PRIMAR

Am fost primul ziarist din județ are a scris și care a avut încredere în Nicu Moldovan. Și asta nu ca să mă laud. Departe de mine gândul ăsta. În 1998, Nicu Moldovan era un timid consilier local, implementat de fostul senator, Dan Prunea. Consiliul local de atunci, plin de foști nomenclaturiști. Care mai mult se războiau decât făceau treabă.

În vremea aceea, Nicu Moldovan și-a deschis în curtea casei sale un chioșc. Cu dulciuri și suc. La dozator. Un angro. Și o mică fântână arteziană. Era văzut ca un om de afaceri. De succes. Familist. Om bun. Iubitor de semeni. Asta a contat mult în opțiunea alegătorilor. Beclenari.

În 2000, administrația condusă de Viorel Luca, susținută de puternicii Olteanu și Marinescu a pierdut alegerile. Cu o diferență de circa 200 de voturi. În turul doi, Nicu Moldovan este ales primarul orașului Beclean.

Am observat că nici după patru ani, în care am continuat să scriu despre Nicu Moldovan, despre realizările sale, percepția colegilor mei ziariști nu se schimbase.

După 14 ani de administrație, Nicu Moldovan locuiește în aceeași casă. Are o mașină de serviciu. O familie frumoasă. Știu multe. Însă nu știu să-și fi făcut vile. Piscine. Palate. Știu că a făcut enorm pentru orașul Beclean. Chiar și atunci când fusese în opoziție, a reușit, cu bani puțini, să ia cele mai bune decizii. Administrative. Financiare. Gospodărești. Dovadă: Băile Figa. Un etalon al performanței administrative.

Și mai mult decât atât, s-a lăsat pe sine. La urmă. Ca să fie cel dintâi. Oameni care astăzi sunt în poziții înalte știu cât de mult îi datorează lui Nicu Moldovan. Nicu ar fi putut fi într-o poziție în minister, dar a renunțat. Ar fi putut fi deputat. Sau senator În schimb și-a pus priceperea. Și obrazul. Pentru alții. La prestigiul pe care îl are acum, Nicu Moldovan ar fi putea fi un candidat puternic chiar și pentru primăria Bistrița.

Mă bucur că astăzi primarul Nicu Moldovan este dat de presă. Drept exemplu. Omul care găsește soluții. Etc. În timp ce alții, se vaită.

La mulți ani, Nicu Moldovan!

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *