Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

LOCUITORII DIN NUȘENI VOR BENEFICIA DE CANALIZARE. O STAȚIE DE POMPARE VA CONDUCE APELE UZATE LA STAȚIA DE EPURARE BECLEAN

Vești bune pentru locuitorii comunei Nușeni. În decursul acestui an, aceștia vor putea beneficia de canalizare.

Potrivit primarului Ion Mureșan, creșterea nivelului de acces la utilități pentru locuitorii comunei este una din prioritățile investiționale ale Primăriei Nușeni. O prioritate importantă este și introducere a rețelei de canalizare menajeră prin PNDL2.

,,Prin realizarea acestei investiții urmărim  creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor comunei Nușeni. Cei 34 km de rețea, stații de pompare și cămine de racordare pentru fiecare imobil, vor fi gata. Vorbim despre o investiție de 17,5 milioane lei. Continuăm să ne facem treaba, să atragem fonduri să inițiem noi proiecte de investiții în comună.”  a spus primarul Ioan Mureșan.

Edilul comunei Nușeni a aplicat cu succes proiectul prin PNDL2 privind introducerea rețelei de canalizare în satele Nușeni, Beudiu, Vița și Rusu de Sus și va fi finalizat în decursul acestui an. Va fi amenajată și o stație de pompare a apei uzate care va face joncțiunea cu stația de epurare a orașului Beclean, așa cum reiese din Hotărârea Consiliului Local Nușeni.

Programul National de Dezvoltare LocalăPNDL2 este un program de finanțare multianual având ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare necesare pentru a crește atractivitatea climatului investițional al localităților din România.

Distribuie:


image_pdfimage_print