Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

LUCRĂRILE LA NOUA PRIMĂRIE BECLEAN AVANSEAZĂ RAPID

De J de S in 21/02/2014

Fotografie0250

Până acum s-a lucrat de degajarea terenului, la demolarea fostei popicării și a cantinei sociale. A fost turnată fundația iar primele cărămizi au fost deja așezate. Investiția cu finalitate în 2014 presupune un total de aproximativ 2 milioane de lei din resurse locale.

Fotografie0130

Actuala locație a administrației beclenare se află de multă vreme în proceduri de retrocedare. Clădirea a aparținut familiei Bethlen și a fost construită în anul 1720. După cel de-al doilea război mondial, castelul a găzduit, pe rând, mai multe instituții, printre care și Casa Copilului, dar și Casa de Cultură a orașului.

P1010025

Familia nobiliară Bethlen a deținut mai multe proprietăți și zeci de hectare de teren pe raza orașului Beclean și în apropiere, unele dintre ele revendicate la această oră.  Astfel, urmașii conților Bethlen revendică un fost castel care acum adăpostește primăria orașului Beclean. Tot un urmaș al conților Bethlen vrea înapoi spitalul din Beclean, în timp ce un alt Bethlen a cerut bani grei pentru castelul de la Arcalia.

Primaria noua a orasului

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *