Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

MICII ȘI MARII ARHEOLOGI DE LA BĂILE FIGA

Scris in 19/06/2023 de J de S

Zilele trecute au fost deschise porțile la situl arheologic Figa. Evenimentul a avut loc în data de 16 iunie și-a propus să pună în valoare descoperirea remarcabilă din situl arheologic de la Băile Figa.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe, cu sprijinul Primăriei Beclean și al Ministerului Culturii, în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

De altfel, primarul Nicolae Moldovan ne-a informat că  în perioada aprilie –octombrie 2023, la Muzeul Municipiului București sunt expuse în premieră cele mai vechi instalații de lemn din sudul și sud-estul Europei folosite la exploatarea sării din perioada pre- și proto-istorică în bazinul intracarpatic.

Cel mai valoros dintre exponate este cel de la Băile Figa, unic în Europa.  Pentru mai multe informații despre acest proiect expozițional inedit:  „Civilizația sării. Tehnologii, instalații și unelte milenare conservate în lemn” vizitați site-l  web :

https://muzeulbucurestiului.ro/expozitie-tematica-civilizatia-sarii-tehnologii-instalatii-si-unelte-milenare-conservate-in-lemn/

(sursa foto: Primăria Beclean)

Distribuie:


image_pdfimage_print