Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

NARCIS MUREȘAN A PRIMIT „ALL DEATH JAZZ” CU AUTOGRAF DE LA NICOLAE AVRAM

De J de S in 20/02/2014

Fotografie0252

Norocosul cetitor de poezie care a câștigat concursul lansat de Bistrițeanul.ro este Narcis Mureșan din Beclean. Miza concursului a fost volumele de poezie „ All Death Jazz” de Nicolae Avram și “semnul la care te vei opri să bei apă” de regretatul Aurel Onișor.

coperta

Bistrițeanul.ro și Casa de editură Max Blecher a oferit volumul “All Death Jazz” cu autograful autorului Nicolae Avram, care s-a oferit, în plus, să facă cinste câștigătorului cu o cafea sau o bere – pentru a povesti în tihnă despre literatură, supraviețuire, federei și alte asemenea dichisuri.

n3

„Nu l-am citit înainte de ” All Death Jazz ” pe Nicolae Avram. Nici nu pot sa mă laud ca sunt înnebunit după genul ăsta de poezie . Nici nu am citit prea multă. Doar întâmplător. Am citit la vremea apariției „Resemnarea de a fi ” a lui Marinel Săsărman. Atât de diferit de jazz-ul lui Nicu, dar la fel de strident.

Preferam poezia clasică, romantică, cu ritm și rimă. Însă porției de jazz federist i-am înțeles sensul, l-am simțit . Cine a trăit federeul nu are cum să nu simtă fiori reci și furie. Am avut o mulțime de prieteni (și îi mai am) federiști, încă din copilărie.

n4

Federiștii au fost ceilalți frați ai mei. Împărțeam cu ei la scoală pita cu parizer sau cu dulceață care mi-o puneau ai mei de merinde. După o vreme am cerut să îmi pună mai multă să îmi ajungă pentru toți. Îi duceam des la mine acasă. Ai mei i-au acceptat și nu au zis niciodată nimic.

Federeul mi-a infuențat multe decizii in viață. Din cauza federeului am mers la facultate. Pentru prietenii mei federiști. Pentru că eram convins că pot schimba ceva în viața lor. Ar mai fi multe …
Revenind la carte… e realitatea federistă a vremurilor respective. Nu e nimic dur sau inventat. E o irealitate trăită, simțită pe propria piele de federei.” – a postat Narcis pe pagina sa de facebook.

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *