Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

NICOLAE AVRAM

Scriitor și jurnalist. Directorul publicației  becleanpress  – jurnal de someș.ro: web: www.becleanpress.ro.

Un proiect independent inițiat de scriitorul și ziaristul Nicolae Avram.

Jurnal de someș a văzut lumina tiparului în martie 2004. Din 2009 devine ziar online: becleanpress  – jurnal de someș.ro: web: www.becleanpress.ro.

Nicolae Avram este licențiat în Drept.

Este membru în Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj:

http://www.uniuneascriitorilor-filialacluj.ro/detalii_membrii_1018_AVRAM-Nicolae.html

Membru de onoare al Asociației Adulților din Casele de Copii – Federeii.

Nicolae Avram este scriitor, poet, ziarist, absolvent al Facultății de Drept și Administrație Publică București, cu o experiență de 20 ani în presă. Și-a început activitatea ca și corespondent de Beclean și Năsăud la Mesagerul de Bistrița Năsăud.

Primele poezii le publică în  revista Izvoare a casei de copii din  Beclean (Bistrița – Năsăud), a cărui redactor a fost între anii 1982 – 1985,  și în revista Steaua din Cluj. Debutul propriu zis în poezie se produce în 1985, când  obține Marele Premiu organizat de revista Astra ( Brașov ) pentru elevi și studenți.

A fost distins cu Marele Premiu „Nicolae Labiș” 1997. Marele Premiu „Dimitrie Bolintineanu” 1997. A publicat poezii în Astra , Tribuna, Dacia Literară, Mișcarea Literară, Adevărul literar și artistic, Timpul, Poesis Internațional.

A publicat până acum 5 volume de poezie și 1 roman,  Mame. Cântece de sinucigaș ( 2000 ) : Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut, la Colocviile Coșbuc, Bistrița ( președintele juriului: Cezar Ivănescu); Litanii pentru diavol ( 2006 ), Cântece de sinucigaș ( 2008 ):  Premiul „Radu Săplăcan”. Federeii ( 2010), inclusă în antologia „Cele mai frumoase poeme din 2010” și All Death Jazz ( 2013 ) :

 

A îngrijit ediția Iată cina. Iată taina ( 2007 ) și Semnul la care te vei opri să bei apă (2013), Casa de editură Max Blecher,  poeme postume ale lui Aurel Onișor.

Prezent în vol. Atelierele poeziei, de Mircea A. Diaconu, în vol. Promenada Scriitorilor ( almanah ilustrat), volum alcătuit de Irina Petraș, editat de filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România

Telefon: 0740278714  web: www.becleanpress.ro

becleanpress  – jurnal de someș.ro este axat cu predilecție pe actualitatea locală.

Se adresează cititorilor din Beclean și împrejurimi.

 

 

Distribuie: