Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

Noul bloc ANL Beclean ar putea fi predat la cheie în primăvara anului viitor

repre

Tinerii beclenari, care au depus cereri la administrația orașului de pe Someș, pentru obținerea unei locuințe ANL, pot avea de acum motive de bucurie. Și asta pentru că primarul Nicolae Moldovan a  anunțat că firma constructoare a blocului ANL din urbea de pe Someș a primit de curând, de la Guvern, 40 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor. Se speră că noile apartamente ANL,  vor fi predate la cheie, în primăvara anului viitor,

Cu aproximativ 300 de apartamente construite în ultimii ani, administrația locală din Beclean condusă de primarul Nicolae Moldovan, se situează pe primul loc în țară în ceea ce privește repartizarea locuințelor pentru tinerii căsătoriți.

prim

Potrivit primarului Modovan, la ora actuală există peste 400 de solicitări de locuințe ANL. Primele 64 de dosare, care vor respecta condițiile impuse de lege pentru repartizarea unui apartament ANL, își vor vedea visul cu ochii.

La acestea se vor adăuga alte aproximativ 30 de apartamente din fondul vechi locativ ANL al administrației beclenare. Locuințe care vor fi luate de la chiriașii care nu și-au respectat contractele.

„Avem indicii clare că circa 30 la sută din chiriașii locuințelor ANL nu și-au respectat obligațiile contractuale. Vom forma o comisie specială formată din consilierii locali și funcționari ai primăriei. Va fi o comisie care va verifica modul de respectare a clauzelor contractele de închiriere a locuințelor de tip ANL din orașul Beclean. Chiriașii ANL găsiți în neregulă, vor fi obligați să-și părăsească locuințele. Acestea vor fi repartizate beclenarilor cu cel mai mare punctaj ANL”, a declarat primarul Nicolae Moldovan.

Noul bloc ANL, cu 64 de apartamente, este construit pe terenul din spatele primăriei beclenare.. Față de celelalte apartamente ANL, racordarea la utilități va fi făcută și contorizată în mod independent.

Dacă la cele 300 de locuințe ANL se adaugă cele 312 loturi de teren concesionate în Podirei, se poate spune că, în materie de locuințe, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan și-a realizat, măcar în parte, „promisiunile politice”.

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *