Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARUL COMUNEI PETRU RAREȘ VASILE COCOS MIZEAZĂ PE EDUCAȚIA ROMILOR

Scris in 03/12/2013 de J de S

REPREZ

Modernizarea școlii generale din Poienile Reteagului a fost, în acest an, principalul obiectiv pentru primarul comunei Petru Rareș, Vasile Cocos. Dintr-o clădire veche, insalubră, primarul Vasile Cocos e reușit să transforme instituția de învățământ din Poienile Reteagului într-un imobil modern, standardizat, mobilat și dotat conform cerințelor educaționale europene.

3a

Lucrările de reparație capitală, începute în primăvara acestui an, au fost finalizate săptămâna trecută, când primarul Vasile Cocos, împreună cu constructorul, a recepționat obiectivul.

1

2

Beneficiarii acestui proiect sunt elevi ai claselor I-IV și preșcolari, rromi în proporție de circa 85 la sută. Dintr-o clădire veche, insalubră, primarul Vasile Cocos e reușit să transforme instituția de învățământ din Poienile Reteagului, într-un imobil modern, standardizat, mobilat și dotat conform cerințelor educaționale europene.

DSC06154

4

5

Primarul Vasile Cocos ne-a mai dat o veste bună: la Bața, localitate componentă a comunei Petru Rareș, au început lucrările de introducere a conductelor de canalizare. Lucrările sunt executate de Aquabis. Este vorba de proiectul cu privire la extinderea rețelelor de distribuție a apei și canalizare în comuna Petru Rareș. Obiectivul face parte din Master Planul de extindere și modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare în județul Bistrița – Năsăud, în valoare de 83.251.651 de euro.

6a

7

Potrivit primarului Vasile Cocos, realizarea acestui important obiectiv în comuna Petru Rareș are drept scop reabilitarea sistemului de distribuție a apei, de colectare și tratare a apelor uzate, în conformitate cu obligațiile privind calitatea apei prevăzute în Tratatul de Aderare, precum și cu obiectivele Programului Operațional Sectorial de Mediu.

8

Primarul Vasile Cocos a mai făcut un lucru bun: a reușit să introducă lumina electrică la 10 case situate „după grădini”.

DSC06148

6

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *