Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMĂRIA BECLEAN CONSTRUIEȘTE NOI LOCUINȚE SOCIALE ÎN VALOARE DE PESTE 6 MILIOANE DE LEI

Primăria oraşului Beclean a demarat proiectul ,,Extinderea stocului locativ public pentru construcții de locuințe sociale în orașul Beclean, pentru populația care provine din grupuri vulnerabile”,finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare şi Reziliență al României și din fonduri naționale.

Investiţia va fi realizată prina pelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare şi Reziliență al României și din fonduri naționale.

Obiectivul proiectului ce se derulează la Beclean constă în construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri care provin din grupuri vulnerabile.

Mai exact este vorba despre construirea de locuinte nZEB plus, pentru tineri care provin din grupuri sau comunitati marginalizate, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii sociale la nivel local.

Ca rezultat al implementării proiectului se preconizează relocarea familiilor ce locuiesc în locuinţe publice izolate, supra-aglomerate și/sau nesigure structural prin extinderea stocului locativ public, prin renovarea/extinderea de clădiri în proprietate publică și /sau construcţii de locuinţe noi.  

Valoarea totală a proiectului este de 6.636.964 lei din care valoarea eligibilă din PNRR 5.577.281 lei și 1.059.683 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR, suportată de la bugetul de stat.

Distribuie:


image_pdfimage_print