Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARIA ȘIEU – ODORHEI S-A DOTAT CU UTILAJE PERFORMANTE PENTRU DEZVOLTAREA SERVICIILOR DE GOSPODĂRIRE COMUNALĂ

De J de S in 26/06/2023

Primăria comunei Șieu –Odorhei a demarat un proiect de importanță care vine în sprijinul cetățenilor.  Proiectul a fost implementat prin PNDR, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltarea Rurală.  

Primarului comunei Șieu-Odorhei, Ioan Sfintean,  a reușit să ducă la bun sfârșit cu succes proiectul „Achiziția de utilaje pentru dezvoltarea serviciilor de gospodărire comunală la nivelul comunei Șieu –Odorhei ” în valoare de 288.204,45 lei, respectiv:

– un tractor cu remorcă;

-greder (plug zăpadă);

– tocător resturi vegetale;

– retroexcavator.

 “Această măsură vizează îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populație, respectiv dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităților non-agricole, în scopul creării și menținerii locurilor de muncă în spațiul rural. De asemenea s-a avut în vedere îmbunătățirea sau extinderea serviciilor locale de bază destinate populației rurale precum și satisfacerea unor nevoi  ale comunității locale, dezvoltarea socio-economică a teritoriului, stoparea exodului populației rurale către orașe” a explicat primarul Ioan Sfintean.

Ansamblul de utilaje achiziționat de primăria comunei Șieu-Odorhei reprezintă un avantaj din punct de vedere al investiției. Poate fi utilizat la diverse activități edilitar gospodărești în cadrul comunei.

Scopul proiectului este acela de a contribui la îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor comunei Șieu –Odorhei , prin asigurarea următoarelor tipuri de servicii:

  • activitatea de deszăpezire;
  • prevenirea și combaterea poleiului;
  • executarea unor lucrări specifice sezonului de iarnă;
  • lucrări de întreținere curentă pe timp de vară a drumurilor comunale de interes local, a drumurilor agricole și a drumurilor forestiere.

“Calitatea unui astfel de echipament este important și în contextual lucrărilor efectuate. Se vor putea realiza  mai multe lucrări, într-un timp mai scurt, cu un standard înalt din punct de vedere calitativ” a mai spus primarul Ioan Sfintean.

Distribuie:


image_pdfimage_print