Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARUL CHIOCHIȘULUI, VASILE SILAȘI: “SPUN ASTA CU MÂHNIRE, TOȚI INVITAȚII MEI CARE AU VENIT ASTĂZI LA CHIOCHIȘ M-AU ÎNTREBAT DE CE DRUMUL CARE LEAGĂ BECLEANUL DE CHIOCHIȘ NU  ESTE REABILITAT? CRED CĂ IMAGINEA DE SINE A ACELOR OAMENI CARE ÎȘI DORESC O IMAGINE ÎN ACEASTĂ ZONĂ LIPSEȘTE”

Peste zece mii de oameni și-au dat întâlnire astăzi pe platoul de la intrarea în localitatea Chiochiș pentru a petrece și a lua parte la cel mai mare târg de toamnă de pe Valea Meleșului.

Administrația locală a Chiochișului a avut grijă ca iarmarocul  să se umple cu producători locali, crescători de animale și comercianți cu produse tradiționale. Pentru întreținerea pe toată durata zilei a unei atmosfere de sărbătoare, Primăria și Consiliul Local a organizat un spectacol folcloric. Cei prezenți s-au putut bucura astfel de un spectacol folcloric de înaltă ținută, în cadrul căruia au evoluat mai mulți artiști cunoscuți ai muzicii populare.

Primarul Vasile Silași s-a adresat mulțimii de pe scenă, exprimându-și regretul că drumul care leagă  Becleanul de Chiochiș nu este reabilitat, fiind o lipsă de preocupare a administratorilor acestui drum:

 “Oare ce este orizontul? Ne uităm, vedem o linie care desparte cerul de pământ, sau o linie care unește cerul cu pământul. Astăzi, cred că această linie unește cerul cu pământul și ne-a unit în acest minunat târg. Sunt mândru că reușesc să adun atâtă lume care vine să se bucure și să se întâlnească ca fii ai comunei sau ca prietenii noștri. Stima de sine și imaginea de sine sunt doua lucruri diferite. Imaginea de sine este reprezentată de acei oameni care ne -au uitat. Spun asta cu mâhnire, pentru că toți invitații mei care au venit astăzi la Chiochiș m-au întrebat de ce drumul care leagă Becleanul de Chiochiș nu  este reabilitat. Cred că imaginea de sine a acelor oameni care își doresc o imagine în această zonă lipsește. Sunt mai mulți administratori ai acestui drum, ar trebui să fie lucrul la care să se  gândească și să-l accepte,  la întreaga Vale a Meleșului, nu doar la comuna Chiochiș sau la comuna Nușeni. N-am să mai insist, pentru că nu știu dacă este incompetența sau rea-voință. Eu sper să nu fie nici un lucru dintre cele pe care le-am amintit si să fie doar o lipsa de preocupare a administratorilor acestui drum.  Vă mulțumesc încă o dată pentru prezența extrem de mare la acest târg al Chiochișului. Îi mulțumesc Consiliului local nu doar consilierilor care sunt pe scena acum cu mine și pe care îi invit la următoarea prezență a mea pe scena în calitate de prezentator, data viitoare, să fie toți alături de mine și sa fie ca si linia orizontului, un lucru care ne unește.”

Au ținut să fie prezenți la acest eveniment, alături de primarul Vasile Silași, artiști cunoscuți ai muzicii populare,  consilierii locali,  dar și primarul din Sălciua, județul Alba, Vasile Lombrea.

Comuna are în ultimul timp numeroase proiecte de investiţii, pentru a îmbunătăţi viaţa în teritoriu. Amintim că,  recent, Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași, au semnat un contract în valoare de 30 de milioane lei. Este vorba de investiția ”Rețea canalizare ape uzate, stație epurare, comuna Chiochiș”, proiect de infrastructură prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Distribuie:


image_pdfimage_print