Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARUL NICOLAE MOLDOVAN A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU CONSTRUCȚIA UNUI BLOC DE LOCUINȚE PENTRU TINERI ȘI SPECIALIȘTI

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan  a semnat recent în București,  la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  contractul de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență în vederea construirii unui nou bloc de locuințe pentru tineri și pentru specialiști în orașul Beclean.

„Am semnat în București la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare prin PNRR pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri și pentru specialiști în orașul Beclean. Blocul va avea standardul nZebplus” – a transmis primarul Nicolae Moldovan.

Blocul nou construit la Beclean va fi un bloc după cele mai noi reguli și performanțe tehnice și energetice,  urmând să aibă standardul nZEB plus.

Acest standard de calitate face referire la clădirea cu consum de energie aproape egal cu zero este clădirea cu o performanță energetică foarte ridicată. Clădirile nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice

Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ – este un program ce se desfășoară prin Ministerul Dezvoltării.

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *