Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

Primarul Nicolae Moldovan dă un plus de siguranță băilor Figa

Scris in 18/09/2013 de J de S

PRIMAR

La propunerea șefului executivului local, Nicolae Moldovan, aleșii beclenarilor au decis, de vara viitoare, să ia măsuri de securizare a stațiunii băilor Figa. Măsura vine ca urmare a constatării numeroșilor turiști, care în loc să plătească biletul de intrare în stațiune, au preferat să practice un sport nou: trecerea pe sub gard și schimbul de brățări.

În aceste condiții, consilierii locali au decis ca zona stațiunii să fie împrejmuită cu un gard de fier și sârmă ghimpată. În plus a fost luată legătura cu jandarmii bistrițeni care vor trimite în stațiune doi jandarmi care să păzească și să verifice  biletele și brățările de intrare în piscină.

Pătrunderile turiștilor pe sub gard, dar și schimbările de brățări de intrare în bazin  au diminuat veniturile Direcției de gospodărire Comunală Locală ( DGCL ),  societatea care  are în administrare băile Figa. Cu toate acestea, în cele 40 de zile cât a durat sezonul estival, s-au vândut bilete de peste 13 miliarde de lei vechi, puțin mai bine decât anul trecut,  potrivit DGCL.

fig 2

Primarul Nicolae Moldovan a spus că cea mai mare parte a banilor, în jur de 10 miliarde de lei vechi vor fi investiți într-un bazin nou, care va fi construit în spatele terenului de fotbal, precum și în suplimentarea de toalete. În plus, de vara viitoare vor fi luate măsuri de securizare a zonei stațiunii. Și asta pentru a stopa intrările pe sub gard a turiștilor și schimburile de brățări de intrare în bazin.

imag reprez

Stațiunea băile Figa este proiectul unde spiritul de administrator și de gospodar al primarului urbei de pe Someș, Nicolae Moldovan, și-a spus cuvântul.

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *