Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARUL NICOLAE MOLDOVAN: “ZIS ȘI FĂCUT! ÎNCĂ O DATĂ SE CONFIRMĂ CĂ TOATE STRĂZILE DIN ORAȘUL BECLEAN SE ASFALTEAZĂ”

“Zis și făcut! Încă o dată se confirmă că toate străzile din orașul Beclean se asfaltează. S-a emis ordinul de ministru referitor la finanțarea prin Programul național de investiții “Anghel Saligny” pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor din Beclean.” a informat primarul Nicolae Moldovan.

Până în anul 2024, primarul Nicolae Moldovan are în vedere finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor din orașul Beclean.  PNI “Anghel Saligny” are ca obiectiv, printre altele,  modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală.

Cererea de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea de drumuri în orașul Beclean prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” a fost depusă în 20 octombrie 2021, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 

Așa cum am mai scris, modernizarea străzilor din orașul Beclean presupune lucrări de infrastructură pentru utilități (gaz, electricitate, apă, canalizare, fibră optică, stații de încărcare pentru autobuze electrice). De asemenea, în planul de modernizare a străzilor sunt prevăzute lucrări de asfaltare, efectuare de canale betonate, rigole carosabile, borduri, spații verzi și pomi ornamentali.

Obiectivul general al proiectului de modernizare a străzilor vizează creșterea calității vieții în orașul Beclean prin dezvoltarea mobilității urbane a locuitorilor în noi arii de intervenție în acord cu Planul de Moblitate Urbană Durabilă revizuit. Proiectul presupune reabilitarea sistemului rutier aferent transportului public, amenajarea de alei de traseu pentru transportul în comun, reabilitare trotuare, amenajare de piste de biciclete pe străzile modernizate dar și piste de biciclete independente, extindere zone pietonale și intermodale, achiziția a 3 autobuze noi și a 50 de biciclete, dezvoltarea sistemelor de bilete integrate pentru călători și pentru biciclete.

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *