Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PRIMARUL ROMEO FLORIAN A SEMNAT CONTRACTUL  DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI CANALIZARE ÎN COMUNA LECHINȚA

Scris in 26/02/2024 de J de S

Primarul Romeo Florian a dat undă verde introducerii apei, semnând recent contractul  lucrări ce include extinderea alimentare cu apă și canalizare în comuna Lechința: 

 „Cred că prima etapă a Master Planului trebuia să înceapă din zona de Câmpie, dar au fost deciziile celor dinaintea noastră. Este regretabil că s-a întârziat atât de mult, contractul de finanţare semnat în martie 2020, şi suntem aproape în martie 2024 când încep lucrările. În zona de Câmpie, efectiv, nu există apă, fermierii au făcut puţuri forate şi au dat de saramură şi gaz. Este nevoie stringentă de apă. Cred că principala cauză a îmbătrânirii zonei de Câmpie a constituit-o lipsa apei potabile, altfel s-ar fi dezvoltat fermele, agricultura, pământurile fertile sunt în zona de Câmpie a judeţului, nu la munte. Mai bine mai târziu decât niciodată”,

Contractul “Extindere alimentare cu apă și canalizare în comunele Lechința, Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie și Budești” a fost semnat la Sediul ADI Apă-Canal.

Valoarea contractată este de peste 83 de milioane de lei   fără TVA, structura de finanțare constând în: 79,90% acordate de către Uniunea Europeană; 12,22%  asigurate de la Bugetul de Stat; 1,88% asigurate de la Bugetul Local; 6% asigurate din surse proprii, iar perioada de implementare este de 24 luni.

După emiterea Ordinului administrativ de începere a lucrărilor,  în comuna Lechința se vor realiza următoarele investiții:

–  aducțiunea nouă de la aducțiunea principală la gospodărie de apă Sângeorzu Nou cu o lungime de 1.308 m + 2 rezervoare de înmagazinarea apei + 1 stație de clorinare nouă;

–   extindere rețea de distribuție apă potabilă în loc. Sângeorzu Nou (10.664 m) ;

–   vor fi branșate la rețeaua de apă potabilă un număr de 321 gospodării

–    extindere rețea de canalizare (7.198 m):

      în localitatea Vermeș: 6.423 m

      în loc. Lechința: 775 m

–    vor fi racordate la rețeaua de canalizare un număr de 276 gospodării:

în loc. Vermeș: 255

        în loc. Lechința: 21

–   se vor construi 5 stații de pompare apă uzată noi + 4 vor fi reabilitate

Lucrările vor începe în această primăvară, iar perioada de implementare este de 24 de luni.

Distribuie:


image_pdfimage_print