Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PROIECTUL DE EXTINDERE AL BĂILOR FIGA , ÎN FINALA WORLD ARCHITECTURE FESTIVAL

De J de S in 30/06/2015

Nicolae-Moldovan-primar-Beclean

Festivalul Mondial de Arhitectură (World Architecture Festival), cel mai mare eveniment internațional de arhitectură din lume, a desemnat lista proiectelor finaliste, între acestea aflându-se și un proiect de extindere al Băilor Figa.

Este vorba despre proiectul biroului de arhitectură din România NOVELTY AE, care a înscris proiectul Legacy , de extindere al Parcului Balnear de la Beclean în această competiție prestigioasă.

Proiect Bai Figa 4

Resursele naturale existente pe teritoriul unei țări sunt cea mai de preț comoară pe care o poate avea un popor. Un caz concret este orașul Beclean, ce deține un potențial turistic ridicat din punct de vedere balnear, datorită apelor curative sărate și a nămolului sărat cu proprietăți curative diverse. Conceptul propus de Novelty AE răspunde unor cerințe vitale: realizarea unei investiții emblematice prin intervenții prudente asupra mediului și prin utilizarea eficientă a resurselor.

Bai Figa 3

Astfel, centrul va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement adulți și copii, salină subterană artificială, restaurant, bar și spațiu conferințe. În plus, posibilitatea de a oferi servicii diverse de turism, agrement și tratament pe tot parcursul anului, fără întreruperea activității în sezonul rece, a fost una dintre principalele obiective îndeplinite.

Bai Figa 4

De asemenea, din punct de vedere arhitectural, s-a mers pe linii care pastrează particularitățile reliefului existent dar care aduce un aer modern si funcțional acestui segment aflat într-o degradare continuă.

Bai Figa 2

Prin noul proiect care va fi realizat în Parcul Balnear de la Beclean, stațiunea Băile Figa va devein practic o amenajare turistică ,,all seasons”, iar turiștii vor putea petrece aici sejururi attractive în orice perioadă din an, indiferent de anotimp, ceea ce va aduce un nou progres pentru întreaga comunitate locală din orașul Beclean și va contribui din plin la dezvoltarea economic și social a întregii zone adiacente orașului de pe Someș.

Proiect Bai Figa 2

 

foto primar Nicolae Moldovan: Timp Online

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *