Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

PROMOVAREA TURIMULUI ȘI CANALIZARE: OBIECTIVELE PRIMARULUI COMUNEI URIU, PETRU ȘERBAN

reprez

După ce anul trecut a pus la punct sistemul de încălzire centrală, primarul comunei Uriu, Petru Șerban a continuat, în acest an, să reabiliteze școala și grădinița din Ilișua. Astfel s-au efectuat izolații termice exterioare și amenajări interioare la unitatea școlară respectivă. Tot la Ilișua a fost pregătit, cu toate cele necesare, Căminul Cultural.

Potrivit primarului Petru Șerban, o atenție deosebită a fost acordată sediului administrației publice locale. În acest sens, curtea primăriei Uriu a fost amenajată cu pavaje. În plus au fost rânduite parcările din preajma primăriei. Edilul șef al comunei nu a uitat nici de dispensarul uman, căruia i s-a schimbat acoperișul.

1

Printre proiectele importante ale primarului Petru Șerban se numără accesarea unor fonduri în valoare de 200.000 de euro pe măsura 311. Practic este vorba de construirea unui centru local de informare turistică. Potrivit proiectului, în Uriu se va ridica o clădire nouă, modern utilată, dotată la standarde europene. Centrul de informare turistică va fi menit promovării turismului din zonă. În acest sens, amintim castrul roman de la Ilișua, cu rol important în cadrul sistemului de apărare de pe limesul nordic al provinciei Dacia.

Să menționăm că primarul Petru Șerban, de când se află la cârma primăriei din Uriu, s-a ocupat și de introducerea apei potabile în cele trei localități: Uriu, Ilișua și Cristești. Proiectul s-a concretizat printr-o rețea stradală cu cișmea. În prezent, locuitorii comunei și-au introdus apa potabilă în casă, după obținerea autorizațiilor.

2

O investiție importantă a fost și introducerea gazului în comună. În următorii ani, primarul Petru Șerban are în vedere rezolvarea problemei canalizării comunei prin proiectul de Masterplan al județului. Masterplanul acoperă necesarul de investiții identificate pentru alimentarea cu apă potabilă și colectarea și epurarea apei uzate pentru toate localități,

Alte planuri ale șefului administrației publice locale ale comunei Uriu, Petru Șerban se referă la amenajarea unui parc în apropierea sălii de sport de la Uriu, obiectiv pentru care speră să primească finanțare prin parteneriatul public GAL cu sediul în Beclean. Și tot prin acest parteneriat se dorește asfaltarea drumului Uriu – Hășmaș în lungime de 3, 6 km.

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *