Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

REUNIUNE DE PROIECT COMENIUS, LA BECLEAN

DSCF0086

Școala Gimnazială „Grigore Silași“ Beclean a fost, săptămâna trecută, gazda ultimei reuniuni de proiect multilateral Comenius „Our rich diversity is our collective strength”, cu numărul de referință 13-PM-166-BN-TR, cu finanțare de la Comisia Europeană.

DSCF0074

Au participat 28 de profesori și elevi din țările partenere, și anume Turcia, Polonia, Grecia, Cehia. Întâlnirea a vizat prezentarea produselor realizate de fiecare școală parteneră până la momentul vizitei, organizarea unor activități de promovare a parteneriatului, prezentarea sistemului educațional românesc, valorizarea pozitivă a diferențelor culturale, ameliorarea competențelor de comunicare în limba engleză-limba proiectului. Au fost purtate discuții despre website-ul comun și despre raportarea finală. Delegațiile au luat contact cu sistemul educațional românesc prin participarea la activități curriculare și extracurriculare organizate în cadrul școlii. Vizitarea instituției a cuprins cele trei segmente – preșcolar, primar, gimnazial. Sesiunile de lucru din școală, întâlnirile cu oficialitățile locale, programul artistic realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nimigea, cu Colegiul Național “Petru Rareș” sau Clubul Elevilor Beclean, excursiile sau vizitele tematice au familiarizat partenerii din proiect cu specificul local și au dus la o mai bună cunoaștere a identității, tradițiilor și spiritualității românești.

DSCF0081

Astfel de proiecte, menite să reunească persoane aparținînd unor civilizații diferite, reușesc să lupte realmente contra prejudecăților, xenofobiei, rasismului, promovând, înainte de toate, respectul pentru diferite expresii culturale tradiționale, contribuind totodată la facilitarea dialogului intercultural și la înțelegerea diversității ca forță colectivă.

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *