Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

Să fie Comlorela în spatele declarațiilor senatorului Dobra?

Scris in 04/09/2013 de J de S

Construcțiile sunt un domeniu unde nervii afaceriștilor sunt întinși la maximum. Mai ales acolo unde se pot face afaceri cu statul. Unde concurența este acerbă. Pe viață și pe moarte. Pentru acapararea licitațiilor. Resurselor. Sacilor cu bani.

Copy of DSC05993

Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) este o firmă a cărui acționar unic este Consiliul Județean. De 40 de ani bântuie pe drumurile publice. Le repară. Le cârpește. Face ce poate.

Într-o recentă conferință de presă, senatorul liberal Dobra a afirmat  că își dorește ca LDP să iasă afară. Din circuit. De ce? Pentru că : „ LDP este o excrescență anormală într-un mediu de business, care nu concurează loial cu celelalte firme din mediul real” , a declarat Dobra.

„Nu mai vreau să îl aud pe Andrei Rusu încercând să facă LDP profitabil, în timp ce firme din economia reală pierd licitații și se confruntă cu probleme imense”, a mai spus senatorul Dobra.

Întrebat cine ar putea fi în spatele declarațiilor senatorului respectiv, managerul de la LDP, Andrei Rusu ( liberal), zice: „ constructori de „mucava” care au firmele în insolvență datorită incapacității manageriale”.

Același Andrei Rusu, care la începutul acestui an, declara că a  cerut insolvența firmei (CML) Comlorela pentru o creanță de 1,5 milioane de lei veche de șase luni.

Patronul Comlorela Vasile Roș, a susținut, la vremea respectivă, că firma sa nu intră în insolvență, ajungând la un acord cu SC Lucrări Drumuri și Poduri SA pentru plata sumei de 1,5 milioane de lei, contravaloarea lucrărilor executate de aceasta din urmă la Dumitra.

DSC05953

Patronul Comlorela este Vasile Roș. Loți. Este din Beclean ( Beclenuț). Considerat  aisbergul. Lucrărilor publice.

Într-un  top județean al firmelor, realizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură,  firma lui Vasile Roș a fost clasată pe locul I ( 2006 ). Primele pavele le-a experimentat la Beclean. Și i-a ieșit. Apoi, brusc, și-a clădit un imperiu. Din colaborări. Cu administrațiile locale. Din inundațiile de la Târlișua și pavaje a câștigat milioane de euro.

Tot Comlorela a construit, anul trecut, complexul balnear Aqualand. De la Băile Figa.

Vom reveni.

 

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *