Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

SFINȚIREA CAPELEI MORTUARE DIN ȘIEU –ODORHEI. CU ACEST PRILEJ, PRIMARUL IOAN SORIN SFINTEAN A PRIMIT ORDINUL „EPISCOP NICOLAE IVAN” PENTRU MIRENI DIN PARTEA ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE ANDREI

În toamna anului trecut, joi, 21 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Șieu-Odorhei.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a sfințit capela mortuară din localitate. La eveniment au participat oficialități locale și județene precum și localnici. Au ținut să fie prezenți, alături de primarul comunei Șieu –Odorhei, Ioan Sorin Sfintean, prefectul județului Teo Cioarbă, Camelia Tabără, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum și primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei i-a oferit primarului comunei Șieu-Odorhei, Ioan Sorin Sfintean Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni, iar parohului Flaviu Marian Druță și domnului Petru Miron,  administratorului firmei responsabile cu ridicarea capelei, „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a credinciosului”.

Capela mortuară a fost construită în centrul comunei, investițiile fiind fost suportate de Primăria Comunei Șieu Odorhei. Edificarea capelei a început în luna aprilie 2022 și a fost finalizată în luna august 2023.  Capela este dotată cu o sala de ceremonii cu locuri de ședere, masa pentru oficiere ceremonii, catafalc port sicriu, capac frigorific, magazie pentru preoți, grup sanitar, pachet de sonorizare, aparat aer condiționat.

Distribuie:


image_pdfimage_print