Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

VARIANTA OCOLITOARE A ORAȘULUI BECLEAN ÎN FAZĂ AVANSATĂ DE CONSTRUCȚIE

Scris in 28/06/2023 de Caius Diugan

Primarul Nicolae Moldovan: “Ce a fost greu a trecut! În curând, tot mai aproape de finalizarea celui mai important obiectiv regional: Varianta ocolitoare a orașului Beclean!”

Conform graficelor de lucrări varianta ocolitoare a orașului Beclean va fi funcțională în toamna lui 2023. Până în prezent constructorul a realizat deja 70% din lucrare.  Reamintim faptul că în 5 aprilie 2022 s-a dat startul la cel mai important și cel mai așteptat proiect de infrastructură din județul Bistrița-Năsăud. Utilajele au început să lucreze la centura orașului Beclean, iar momentul a fost marcat simbolic, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, invitat de primarul Nicolae Moldovan.

Potrivit proiectantului, varianta ocolitoare va avea lungimea de 1,19 km și va conecta DN 17D ș DN 17, iar lucrarea principală din cadrul acestui proiect va fi podul peste râul Someș în lungime de 580 de metri. Conexiunea DN 17D și DN 17 se va face prin sensuri giratorii. Varianta ocolitoare va avea două benzi de circulație, câte una pe fiecare sens, de 3,5 metri lățime fiecare, acostamente de 1,5 metri lățime.

Finanțarea obiectivului de investiție se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Centura Becleanului va asigura legătura dintre Drumul Trans Regio TR 45 Beclean – Salva și Drumul Expres DX 4A Dej – Beclean – Bistrița, investiții cuprinse în Master Planul de Transport al României.

sursa foto: PRIMĂRIA BECLEAN

Distribuie:


image_pdfimage_print