Beclean Press

cu noi esti mult mai informat

VIZITĂ POLONEZĂ LA BECLEAN

Scris in 09/06/2015 de J de S

Delegatia-poloneza-Beclean-680x365

În spiritul prieteniei Siepraw-Beclean, orașe înfrățite în luna aprilie a acestui an, un grup de cincizeci de elevi polonezi au întors vizita colegilor români din toamna anului trecut, petrecând acum, timp de o săptămână, zile cu relaxare și bucurie pe meleaguri someșene.

Programul organizat de primărie și Colegiul Național “Petru Rareș” i-a antrenat în activități diverse, care s-au învârtit în zona orașului și a împrejurimilor lui, a bisericilor, a muzeului “Casa de vânătoare” și a bazinului didactic de înot, acolo unde întrecerea sportivă a adus la start echipe româno-poloneze.

DSCF1992

Chiar dacă vremea nu a fost foarte ofertantă pentru plajă și divertisment acvatic în aer liber, distracțiile disponibile sub acoperiș, în parcul balnear de lângă oraș, au fost gustate din plin de către oaspeții entuziasmați de ceea ce au găsit la Beclean.

Și cum cunoașterea reciprocă a fost unul dintre obiectivele principale ale întrevederii, nu puteau lipsi din program tradițiile, obiceiurile, folclorul oferite cu generozitate, pe scena Căminului Cultural din Figa de Ansamblul “Someșul” al Casei de Cultură “Radu Săplăcan”.

 

 

Distribuie:


image_pdfimage_print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *